Дурову пропонували допомогу дипломат двох країн / фото instagram.com/durov

Росія та Об'єднані Арабські Емірати пропонувати дипломатичну допомогу засновнику Telegram Павлу Дурову після його затримання у Франції. 

Як повідомляє Politico з посиланням на неназваного французького чиновника, мільярдер відмовився від цих пропозицій.

"Він відмовився від російського консульського захисту та консульського візиту ОАЕ, але погодився, щоб посольство ОАЕ було в курсі його ситуації", - сказав чиновник.

Відео дня

Представник дипломатичної служби Об'єднаних Арабських Еміратів підтвердив, що дипломати контактують і з французькою владою, і з представниками Дурова. Водночас у посольстві Росії у Франції на час публікації не надали коментарів щодо ситуації.

Як зазначає видання, під час затримання Дуров заявив поліції, що прилетів на вечерю з президентом Франції Еммануелем Макроном. Водночас у канцелярії французького лідера ці заяви спростували.

Після цього Дуров скористався правом дзвінка і зателефонував Ксав'є Ньєлю - одному з найвідоміших мільярдерів Франції, співвласнику газети Le Monde. Зміст розмови невідомий.

У мільярдера Дурова мало друзів серед паризької еліти. Ексчиновник Мінфіну Франції зазначив, що "це майже якби він був ніким".

За даними Politico розслідування проти Дурова розпочалося з таємної операції, під час якої агент під псевдонімом зв'язався з ймовірним сексуальним злочинцем у Telegram. Той розповів, як переконував неповнолітніх дівчаток висилати йому "власноручно виготовлену дитячу порнографію" і навіть зізнався у зґвалтуванні молодої дівчини. Слідчі зажадали від Telegram надати справжню особу цієї людини, але платформа відмовилася.

Затримання Дурова у Франції

24 серпня 2024 року французькі спецслужби затримали засновника і генерального директора месенджера Telegram Павла Дурова. Тоді у ЗМІ повідомляли, що йому загрожує 20 років ув'язнення у Франції. 

Відомо, що засновнику Telegram заборонили залишати Францію протягом шести місяців – до березня 2025 року. Одне з французьких видань зазначило, що суд розбив заставу у розмірі п'яти мільйонів євро на частини: один мільйон мільярдер має внести відразу, решту 4 – виплачувати п'ятьма щомісячними платежами.

Вас також можуть зацікавити новини: