Адміністрація Telegram почала співпрацювати, зокрема, з французькими правоохоронцями, з'ясували журналісти / колаж УНІАН з фото REUTERS та flickr.com/bwjones

Перебуваючи під вартою у Франції мільярдер російського походження, засновник месенджера Telegram Павло Дуров пообіцяв співпрацювати з французьким правосуддям і забезпечити виконання його вимог, наскільки дозволяють людські ресурси платформи.

Таку інформацію дізналося видання Le Figaro. За відомостями Liberation, Telegram уже почав співпрацювати з французькими правоохоронцями. У Раді національної безпеки і оборони України назвали таку зміну в політиці адміністрації месенджера провалом розвідки РФ.

Видання Liberation з'ясувало, що Telegram фактично відреагував на запити Управління у справах неповнолітніх (OFMIN) нацполіції та жандармерії під час кількох кримінальних розслідувань, надавши елементи, які можуть ідентифікувати певних підозрюваних. За відомостями журналістів, зокрема, йдеться про злочини проти дітей.

Відео дня

"Двері дійсно відчиняються", - сказала начальник відділу J3 (JUNALCO) прокуратури Парижа, який займається боротьбою з кіберзлочинністю, Джоанна Брусс.

За відомостями журналістів, одна з країн ЄС уже отримала відповідь на запит щодо групи в месенджері, в якій обговорювали близько 100 замовних убивств. Крім того, нібито Південна Корея очікує відповідь на запит, надісланий Telegram.

Початок співпраці Telegram із правоохоронцями - провал розвідки РФ, вважає керівник Центру протидії дезінформації (робочий орган РНБО) Андрій Коваленко.

"Telegram після затримання Павла Дурова в Парижі почав співпрацювати з правоохоронними органами не лише Франції, а й інших країн. Усе, як і говорив у перші дні. Для російської розвідки все дуже погано. Це провал", - вважає він.

Цікаві новини світу - у центрі уваги Telegram

24 серпня французькі спецслужби затримали Павла Дурова в аеропорту Ле-Бурже (розташований під Парижем). Потім з'явилася інформація, що засновника Telegram затримано через те, що платформа відмовлялася співпрацювати з правоохоронцями для розкриття, зокрема, кіберзлочинів.

28 числа слідчий суддя вирішив, що бізнесмен може не перебувати під вартою. Дурова взяли під судовий нагляд, і він не може покинути Францію.

Вас також можуть зацікавити новини: