Протести в Мінську 9 августа / фото REUTERS

У Мінську силовики кинули всі сили на блокування Стели і прилеглих районів, де раніше планувалося організувати точки збору мітингувальників, які виступають проти нечесних виборів президента.

Читайте також"Я ставши на колена и підняв руки": білорус, которого вважаю Загибла во время протестів, оказался живим

Про це повідомляє Telegram-канал NEXTA . У зв'язку з блокуванням активісти оголосили «План Б» - збиратися біля найближчих станція метро і найбільших площах столиці.

Відео дня

«Рівно о 20:00 починаємо рух групами в центр міста. Наша мета - затиснути карателів (мова йде про співробітників силових органів - ред.) з усіх боків, максимально розтягнувши їхні сили і вимотавши. Будьте мобільними! переміщайтеся! У разі спроб затримань, ставайте в зчіпки і починайте блокувати основні магістралі, поруч з якими ви перебуваєте», - йдеться у заклику до протестувальників.

  • Протести в Білорусі: що відбувається

  • 9 серпня в Білорусі пройшли президентські вибори .
  • У ЦВК оприлюднили попередні результати виборів. Так, за чинного президента Олександра Лукашенка проголосували 80,23% виборців, за Світлану Тіхановську - 9,9%, за Анну Канопацьку - 1,68%, за Сергія Черечня - 1,13%, за Андрія Дмитрієва - 1,04%, проти всіх - 6,02%.
  • 9 серпня ввечері тисячі жителів Білорусі вийшли на стихійні акції протесту , відбулися зіткнення з силовиками. У Мінську співробітники правоохоронних органів стріляли в протестувальників гумовими кулями.
  • За даними правозахисників, затримано близько 300 осіб, в лікарнях перебувають десятки поранених, один чоловік загинув в результаті наїзду спецавтомобіля.
  • У МВС Білорусі інформацію про загибель людини спростовують.