Сьогодні Байден прийматиме Зеленського у Білому Домі / фото president.gov.ua

У четвер, 26 вересня президент Володимир Зеленський матиме останній шанс переконати американського колегу Джо Байдена у необхідності підтримати український "план перемоги". Про це пише CNN.

Як зазначає видання, сьогодні Зеленський прибуде до Білого дому, де представить свій "План перемог". Хоча загальні риси плану вже потрапили в пресу, деталі документу трималися в секреті від широкого загалу.

За словами людей, знайомих із загальними контурами українського плану, насправді усе зводиться до настійного заклику надати негайну допомогу у протидії вторгненню Росії. Зеленський також буде домагатися довгострокових гарантій безпеки, які б не залежали від змін в американському керівництві.

Відео дня

За словами людей, знайомих з планом, він є відповіддю Зеленського на зростаючу втому від війни навіть серед його найвідданіших із західних союзників. План має переконати їх, що Україна все ще може перемогти — і їй не потрібно поступатися захопленою Росією територією для припинення бойових дій — якщо буде надана достатня допомога.

Як зазначає CNN, Байден зазвичай не поспішає з прийняттям рішень щодо надання Україні нових можливостей. Але враховуючи те, що листопадові вибори потенційно можуть суттєво змінити американські підходи до війни, якщо Трамп переможе, українські посадовці — і багато американських — вважають, що часу на рішення залишилося мало.

План перемоги України: що відомо

Як писав УНІАН, раніше цього місяці Володимир Зеленський пообіцяв ознайомити союзників України з "Планом перемоги".

Його подробиці публічно не розкривалися, але журналістам The Times вдалося дізнатися загальні обриси цього плану. Він складається з чотирьох ключових пунктів:

  • надання західних гарантій безпеки, як при вступі в НАТО;
  • продовження операції в Курській області Росії як територіального козиря;
  • надання Україні "специфічного" сучасного озброєння;
  • фінансова допомога для України.

За словами Зеленського, графік "Плану перемоги" розрахований на швидкі рішення у жовтні-грудні, які мають схвалити партнери України, і зокрема, Сполучені Штати.

Вас також можуть зацікавити новини: