Гетьман оцінив рівень військової підготовки солдатів КНДР / колаж УНІАН, фото Getty Images, скріншот

Армія Північної Кореї використовує техніку, яка була модернізована за зразком техніки часів Радянського Союзу, і її військовим буде важко "пересісти" на російські зразки. Таку думку висловив ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ, військовий експерт Олексій Гетьман. 

"Щоб пересісти з корейського танку на російський танк, БМП чи БТР, їм буде вкрай важко перевчитися. І, скоріше за все, цього ніхто робити не буде, оскільки потрібні місяці на перепідготовку. Це підтверджує і припущення щодо того, чому корейців не використовуватимуть на нулі. Тут два варіанти: або вони мають перевчитися упродовж тривалого часу, або мають приїхати з власною технікою", – пояснив він в інтервʼю УНІАН.

На відео з тренувань чи парадів військові КНДР виглядають фаховими. Проте північнокорейські солдати перебувають у дуже закритій країні і навряд чи розуміються на сучасних методах війни, вважає Гетьман.

Відео дня

"Показувати красиво – це одне, а наскільки вони вправні бійці – є великі і обґрунтовані сумніви", – констатував експерт. 

Військові КНДР у війні РФ проти України

Вже кілька тижнів точаться розмови про те, що КНДР може відправити війська для участі у війні РФ проти України. Солдатів з Північної Кореї вже помітили неподалік кордону з Україною – 18 з них втекли з позицій, писали у ЗМІ. 

Серед причин, чому КНДР може вступити у війну проти України аналітики називають, зокрема, можливість отримати зразок того, як ведеться сучасна війна. Застосування Росією балістичних ракет KN-23, виготовлених у Північній Кореї, теж є одним із таких "експериментів".

Вас також можуть зацікавити новини: