Аналітики вважають, що Європа чекає результатів виборів у США/ Getty Images

Останнім часом з'являється все більше доказів присутності військ Північної Кореї в Україні. Однак поки що реакція західних лідерів залишається досить скромною, пише DW.

Як вважає старший науковий співробітник Мюнхенської конференції з безпеки Ніко Ланге, Європа чекає результатів виборів у США.

"Наразі я не бачу, щоб основні європейські держави об'єдналися для розробки спільної стратегії: чого ми хочемо досягти в Україні? Як ми матимемо справу з Росією та її прихильниками? Як ми можемо домогтися цього разом? Ось що нам потрібно", - сказав він.

Відео дня

Представник НАТО Фарах Дахаллах у Брюсселі заявила DW, що якщо війська КНДР справді спрямовані на війну в Україні, "це означатиме суттєву ескалацію підтримки Північною Кореєю незаконної війни Росії і ще одну ознаку значних втрат Росії на лінії фронту". Вона також додала, що Альянс активно консультується з цього питання.

Водночас, за словами депутата Бундестагу Родеріха Кізеветтера, те, що Європа досі не відреагувала на ймовірне розгортання військ Північної Кореї, є "фатальним недоглядом".

Він зазначив, що єдина і рішуча реакція сили абсолютно необхідна і "багато європейських країн давно цього хотіли".

Війська КНДР в Україні - що відомо

За даними української розвідки, перші підрозділи військовослужбовців КНДР, які пройшли навчання на російських полігонах, уже перебувають у зоні бойових дій.

Голова Комітету з питань розвідки Палати представників США Майк Тернер заявив, що Америка має розглянути можливість "прямих військових дій", якщо війська КНДР братимуть участь у війні проти України.

Вас також можуть зацікавити новини: