Північна Корея вступає у війну / Колаж УНІАН / фото Getty Images, Скриншот

Участь військовослужбовців КНДР у війні проти України може призвести до посилення співпраці між Києвом і Сеулом.

Таку думку в ефірі Еспресо висловив військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express Валерій Рябих. Він додав, що відправка частини військ КНДР на фронт означає, що ці сили не зможуть задіяти в нападі на саму Південну Корею:

"Південна Корея зацікавлена буде в тому, щоб ті, хто отримає цей досвід ведення бойових дій, не повернулися назад... Зараз відкриваються нові умови, щоб Південна Корея більш детально могла залучатися до підтримки України".

Рябих зазначив, що Сеул міг би надати Україні різноманітне далекобійне озброєння. Наприклад, балістичні ракети дальністю від 120 до 1000 кілометрів.

Відео дня

"Також у Південної Кореї є хороші крилаті ракети, йдеться насамперед про таку ракету як KTSSM-II - це як аналог ATACMS. Подібні ракети вже розглядаються для продажу нашій сусідці Польщі. І Польща закуповує велику кількість корейських систем K239 Chunmoo - це є таким собі аналогом Himars, з яких запускаються ці ракети", - додав він.

Реакція Південної Кореї на війська КНДР в Україні

Раніше ЗМІ опублікували дані розвідки Південної Кореї, згідно з якими КНДР відправить на допомогу російській окупаційній армії 12 тисяч своїх військовослужбовців.

Сьогодні стало відомо, що країна викликала російського посла в Сеулі, щоб висловити йому протест. За даними журналістів, тепер Сеул розглядає можливість відправки в Україну офіцерів розвідки та експертів з тактики Північної Кореї.

Вас також можуть зацікавити новини: