Аналітик висловився про вступ КНДР у війну / Колаж УНІАН / Скриншот, фото Getty Images

Поява військовослужбовців КНДР на війні в Україні не змусить НАТО направити свої війська на її захист, однак може спонукати партнерів зняти обмеження на далекобійні удари по Росії.

Про це в коментарі 24 Каналу сказав полковник британської армії у відставці Хеміш де Бреттон-Гордон. Він вважає, що рішення Пхеньяна про відправку військових у Росію робить країну учасником повномасштабної війни проти України. "Чи заохотить це НАТО ввести наземні війська? Я думаю, що наразі це малоймовірно", - додав він.

На думку аналітика, у відповідь країни-члени Північноатлантичного Альянсу можуть дозволити українській армії бити по російській території із західної далекобійної зброї:

Відео дня

"Якщо розгортання військ Північної Кореї не змусить Захід надати президенту Зеленському дозвіл на удари по Росії, тоді я не знаю, що може їх змусити це зробити".

Війська КНДР в Україні

Як повідомляв УНІАН, раніше президент Володимир Зеленський заявив, що офіцери з Північної Кореї вже перебувають на окупованих територіях України. Вони займаються тренуванням російських загарбників.

Раніше генсек Північноатлантичного Альянсу Марк Рютте казав, що не може підтвердити, що солдати КНДР воюють у лавах армії РФ. Згодом президент Парламентської асамблеї НАТО Джеррі Конноллі підтвердив, що Пхеньян допомогає Москві не лише зброєю, а й солдатами.

Вас також можуть зацікавити новини: