Колишній офіцер британської армії Гаміш де Бреттон-Гордон різко розкритикував захіних лідерів / колаж УНІАН, фото facebook.com/NATO, кадр з відео

Ймовірно поява північно-корейських військових на фронті в Україні для Заходу означає необхідність зробити вибір: або рішуче підтримати План перемоги Зеленського, або почати реальну підготовку до повномасштабної війни проти Росії та її союзників. Таку думку на сторінках The Telegraph висловив колишній офіцер британської армії, військовий експерт Гаміш де Бреттон-Гордон.

Аналітик наводить три можливі сценарії закінчення війни в Україні з огляду на поточний стан справ. Найгірший сценарій передбачає перемогу Росії, яка, на думку Гордона, фактично призведе до війни Росії проти НАТО. 

Найкращим сценарієм він вважає закінчення війни на умовах Києва з повним вигнанням російських окупантів з України. "Однак досягнення цього вимагає від НАТО повної відданості та повної підтримки плану Зеленського", – наголошує він.

Відео дня

Третій і найбільш ймовірний сценарій, який бачить експерт, полягає у тому, що Захід проігнорує або лише частково підтримає план Зеленського. Результатом стане "припинення вогню на російських умовах", коли окуповані Росією території "будуть визнані російськими". У більш тривалій перспективі Гордон очікує, що Україна буде змушена відновити свій статус ядерної держави, підвищуючи ризик майбутнього ядерного конфлікту.

На думку експерта, західні лідери, зокрема британський прем’єр Кір Стармер, втратили інтерес до України і зосередилися на внутрішніх проблемах. І в цьому полягає небезпека, якщо Україна програє.

Гордон попереджає, що жодні короткочасні внутрішні перемоги не можуть переважити "потенційну катастрофу війни з Росією". Він наголошує, що за отриману допомогу Кремль розплачується з Іраном і КНДР ядерними технологіями. І це становить небезпеку. Сам же Путін, на думку Гордона, вважає більшість західних лідерів "надмірно політкоректними, слабкими та нездатними приймати сміливі рішення".

"Оскільки очевидний союзник Путіна Дональд Трамп планує повернутися в Білий дім, зараз настав час повністю підтримати план Зеленського або підготуватися до війни з Росією протягом наступного року або близько того, можливо, без підтримки США", – резюмував Гордон.

Військові КНДР можуть вступити у війну проти України

Як писав УНІАН, днями президент Володимир Зеленський повідомив, що Північна Корея де-факто "включилася" у війну проти України

Згодом очільник ГУР Кирило Буданов уточнив, що Північна Корея передала в користування Росії 11 тисяч своїх військовослужбовців, яких до 1 листопада хочуть підготувати для участі у війні проти України.

Голова комітету з розвідки Палати представників американського Конгресу Майк Тернер вже звернувся з офіційним листом до президента Байдена, вимагаючи жорстко відреагувати на плани Москви і Пхеньяна.

Вас також можуть зацікавити новини: