Прибуття військ КНДР на фронт означатиме слабкість Росії, а не силу її альянсів / колаж УНІАН, фото REUTERS

У своїх спробах знищити державність України Кремль усе більше змушений покладатися на іноземну робочу силу для військово-промислового комплексу, а тепер ще й на іноземні війська. Це свідчить про початкову слабкість самої Росії, яка не в змозі виконати забаганку диктатора, йдеться в редакційній статті британського видання The ​​Guardian.

Журналісти зазначають, що населення Росії учетверо більше, ніж в Україні, але Кремль усе одно змушений імпортувати не лише зброю, але і людей. Політика стимулювання народжуваності в Росії загалом провалилася. Населення країни скорочується і старіє, через що трудові мігранти стали звичним явищем в російських містах.

Але пандемія, а потім і повномасштабна війна порушила і цей баланс. Зараз російській економіці бракує близько 4,8 мільйонів робочих рук, а фронт в Україні лише погіршує ситуацію, постійно висмоктуючи з Росії усе нових і нових людей, акцентують автори статті.

Відео дня

На цьому тлі Кремль намагався залучати іноземних найманців, грошима заманюючи на військову службу громадян Індії, Непалу та інших країн. Тепер справа дійшла до північнокорейських солдатів. Паралельно на військові заводи вербують громадян африканских країн, про що стало відомо нещодавно.

"Спроба президента Володимира Путіна приєднати територію до великої Росії підтримується іноземним військовим персоналом і робітниками. Це говорить не так про силу зростаючих альянсів, якими б тривожними вони не були, а більше про фундаментальні внутрішні проблеми, з якими зіткнулася його країна ще до того, як він розпочав вторгнення, яке спустошило Україну та вбило стільки власних громадян Росії", – резюмує The ​​Guardian.

Росія хоче воювати чужими руками

Як писав УНІАН, останнім часом з'являється усе більше свідчень про присутність північнокорейських військових спеціалістів на фронті в Україні та про підготовку цілих підрозділів з північнокорейських солдатів, які, ймовірно, будуть направлені в Україну.

Також ми розповідали, що Росія вербує молодих жінок з Африки та бідних країн Азії для роботи на військових заводах. Їм пропонують хороший заробіток в туристичній сфері, а потім змушують збирати "Шахеди".

Вас також можуть зацікавити новини: