Північнокорейська армія значно відстає в технологіях зв'язку та інших речах / фото REUTERS

За даними південнокорейської розвідки, Північна Корея може направити в Україну не звичайних солдатів, а спецпризначенців. Однак рівень їхньої підготовки насправді дуже не дотягує до справжнього "спецназу", пише The Telegraph.

Видання посилається на липневий звіт аналітика лондонського центру Gray Dynamics Максвелла Голдштейна. За його даними, північнокорейські Сили спеціальних операцій налічують орієнтовно 200 000 осіб, що є абсурдно великою кількістю. Наприклад британський SAS налічує лише 500 активних солдатів, американська Delta Force – близько 2000 оперативних членів.

За оцінкою Розвідувального управління Міністерства оборони США за 2021 рік, північнокорейські спецпризначенці добре навчені, мотивовані і оснащені – але тільки за мірками країни-ізгоя КНДР.  Насправді ж вони відстають за всіма показниками від спецпризначенців передових країн, особливо в питаннях матеріально-технічного забезпечення.

Відео дня

Ахмед Хассан, генеральний директор Gray Dynamics, підкреслив, що північнокорейський спецпризначенець за своїми бойовими якостями перебуває десь посередині між звичайним піхотинцем і західним спецпризначенцем.

За словами Яна Гарнера, історика та аналітика російської культури, китайську владу "наразі не дуже турбує" зближення Росії та КНДР. Але все може змінитися, якщо Пекін вирішить, що альянс Пхеньяна і Москви може нашкодити власне китайським інтересам на світовій арені.

"Якщо Китай скаже "ні" [остаточному розгортанню корейських військ в Україні], цього не станеться. Росія може запропонувати Північній Кореї дуже мало в порівнянні з тим, що пропонує Китай, тому, якщо Пекін загальмує план, ці війська можуть ніколи не з’явитися на фронті", — сказав Гарнер.

Війська КНДР можуть прибути в Україну: останні новини

Як писав УНІАН, прибуття північнокорейських військ на фронт в Україні стане поворотною точкою, оскільки означатиме вступ третьої країни у війну, яка досі залишалася російсько-українською. Це буде зовсім не те саме, що військові радники, яких раніше надсилав, наприклад, Іран.

Голова комітету з розвідки Палати представників американського Конгресу Майк Тернер вже написав офіційного листа Джо Байдену з вимогою не допустити появи північнокорейських військових в Україні. На його думку, США мають чітко позначити це як червону лінію.

Вас також можуть зацікавити новини: