Путін використовує війська КНДР, щоб не проводити мобілізацію / колаж УНІАН, фото Getty Images, скріншот

Російський диктатор Володимир Путін хоче уникнути широкої мобілізації в Росії, тому задіює військових Північної Кореї, які можуть дати йому фору на місяць і більше.

Про це сказав директор безпекових програм Центру глобалістики Стратегія XXI Павло Лакійчук в ефірі "Еспресо".

За його словами, сьогодні йдеться про можливість задіяння Росією близько 10 тисяч військових з Північної Кореї, а це відповідає місячній потребі армії РФ у мобілізаційних ресурсах.

Відео дня

"Якщо ж  цих північнокорейців буде 30 тисяч, то російська армія отримає три місяці фори для поповнення своєї армії. А якщо це буде маштабуватися, то фактично Путін може обійтися без проведення мобілізації, якої він так боїться і не хоче здійснювати", - сказав Лакійчук. При цьому зазначає, що велика кількість військових з КНДР може серйозно вплинути на хід бойових дій.

Лакійчук зазначив, що сьогодні військові КНДР проходять навчання в РФ і тепер постає питання чи вони будуть залучені безпосередньо до вторгнення в Україну. При цьому додав, що в будь-якому варіанті це створює для України проблеми.

Військові КНДР у війні проти України - що відомо

Як повідомляв УНІАН, начальник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Кирило Буданов зазначив, що перші військові КНДР можуть прибути до Курської області Росії вже сьогодні, 23 жовтня 2024 року.

В інтерв'ю виданню The War Zone він сказав, що північнокорейські солдати мають допомогти росіянам протидіяти Силам оборони України в Курській області РФ.

Йдеться про мождивість залучення Росією на першому етапі до 12 тисяч солдатів КНДР.

Вас також можуть зацікавити новини: