У Південної Кореї є "першокласні" гаубиці K9 і танки K2, зазначив аналітик / колаж УНІАН, скріншоти

Південна Корея пригрозила відправити зброю і ресурси в Україну, і якщо вона піде далі, то, маючи для цього значні можливості та страхітливий арсенал, вона може виявитися потужним союзником, пише Business Insider.

За словами аналітиків, у зв'язку з цим у Росії є вагомі причини для занепокоєння.

"Південнокорейська зброя може потенційно істотно вплинути як на оборонні можливості України, так і на наступальні", - заявив аналітик з Китаю та Північно-Східної Азії в Eurasia Group Джеремі Чан.

Відео дня

Зазначається, що за багаторічне протистояння з КНДР Південна Корея створила "грізний" арсенал зброї, який охоплює системи ППО і ПРО. За словами Чана, можуть допомогти Україні захистити свої міста та інфраструктуру від російських атак. Крім того, як додав аналітик, у Південної Кореї є "першокласні" гаубиці K9, танки K2 і системи залпового вогню.

Експерт з Кореї з Центру стратегічних і міжнародних досліджень у Вашингтоні Еллен Кім додала, що підтримка Південної Кореї Києву може включати надання розвідданих про північнокорейську зброю і тактику.

"Південна Корея може також допомогти в психологічній війні проти північнокорейських солдатів, які можуть не захотіти битися на війні", - сказала вона.

Як повідомили військові експерти, відправлені в Росію північнокорейські солдати, будуть піддані жорстким заходам, щоб "відмовити" їх від дезертирства.

Південна Корея може передати Україні зброю - що повідомлялося

Нагадаємо, як писав УНІАН, президент Південної Кореї Юн Сок Йоль заявив, що країна розглядає можливість надати Києву військову допомогу у зв'язку з тим, що Північна Корея і Росія посилюють військову співпрацю.

За його словами, уряд у Сеулі не буде сидіти "склавши руки", поки тисячі солдатів з КНДР у Росії проходитимуть підготовку до бойових дій.

Вас також можуть зацікавити новини: