Комахи гризуть дроти електрокабелів та інтернету / фото BILD

На півдні Німеччини сталася навала середземноморських мурах, які перегризають дроти електрокабелів та інтернету.

Як зазначає BILD, мурахи Tapinoma magnum від 2 до 3 мм завдовжки і вони прийшли на південь Німеччини через Швейцарію із Середземномор'я. Інвазивний вид швидко поширюється: першим їх зустріло прикордонне місто Леррах, потім Кель, Гейдельберг і Карлсруе, а тепер і Штутгарт. Комахи гризуть дроти електрокабелів та інтернету, призводячи до перебоїв з енергопостачанням і зв'язком.

За словами експертів, комахи не передають хвороби. Але, можливо, вони можуть викликати в декого короткочасну алергію та психологічний стрес. У Келе мурахи проникають у будинки та руйнують садові паркани. Вони також створили гігантську колонію з мільйонів особин на дитячому майданчику, його довелося закрити.

Відео дня

Проблеми з тваринами в Німеччині

У Німеччині понад 130 великих птахів тероризують село Хоенфельс поблизу Боденського озера. Загалом там живуть 450 осіб. Білі лелеки пожирають посіви, шумлять і залишають всюди екскременти. За словами місцевих фермерів, у цих птахів дуже розвинене "сарафанне радіо": тільки-но поля засівають, птахи з усієї округи одразу ж збираються там, щоб поїсти.

Бургомістр Флоріан Цинделер поскаржився, що білий лелека як вид перебуває під охороною, тож ні мешканці, ні влада нічого не можуть із ними вдіяти.

Вас також можуть зацікавити новини: