У Європі хочуть скасувати переведення годинників / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com

Депутати Європарламенту направили голові Єврокомісії Урсулі фон дер Ляєн вимогу виконати обіцянку скасувати переведення часу із зимового на літній і назад, пише Bild.

"Дослідження показали, що зміна часу негативно впливає на режим сну, підвищує ризик інфарктів та інсультів і може призвести до збільшення кількості дорожньо-транспортних пригод. Розрахунок на економію енергії абсолютно не виправдався", - йдеться в листі 66 депутатів.

У Bild нагадали, що проведене 2018 року опитування показало, що 84% громадян ЄС втомилися від переведення часу. У підсумку Європарламент проголосував "за" його скасування, і тодішній глава ЄС Жан-Клод Юнкер пообіцяв виконати зазначене рішення. У 2019 році Урсула фон дер Ляєн змінила Юнкера на посаді і таким чином успадкувала цю обіцянку.

Відео дня

"Зробити це (скасувати переведення годинників - УНІАН) завадили пандемія і неповороткість бюрократів на рівні національних урядів. Тепер про переведення часу згадали знову. За справу мають взятися міністри транспорту", - пише Bild.

Переведення годинників в Україні - що повідомлялося

Нагадаємо, у ніч на неділю, 27 жовтня, в Україні має востаннє відбутися перехід на зимовий час.

Однак, як писали у BBC News Україна з посиланням на джерела, президент України Володимир Зеленський не планує підписувати законопроєкт про скасування переведення годинників.

Відомо, що раніше його ще 21 серпня підписав голова Верховної Ради Руслан Стефанчук, після чого документ направили президенту. Однак Зеленський досі не поставив на ньому свій підпис.

Вас також можуть зацікавити новини: