У Росії діти могли загинути через те, що в їжу потрапили пестициди, з'ясували журналісти / фото ua.depositphotos.com

У Красноярському краї РФ четверо дітей з однієї сім'ї могли загинути через те, що батьки випадково "приправили" їжу не сіллю, а отруйними речовинами.

Можлива причина загибелі дітей - потрапляння в їжу пестицидів, пише каналу Baza в Telegram, посилаючись на відомості джерел. "...під час обшуків у будинку було виявлено велику кількість пестицидів і антибіотиків для тварин. Зокрема, вони перебували і на кухні, де вечеряла сім'я", - зазначається на каналі.

Усі продукти, які там були, відправили на експертизу. Журналісти з'ясували, що правоохоронці також не відкидають іншу версію причини загибелі дітей - споживання неякісних продуктів харчування.

Відео дня

Цікаві новини світу - що повідомлялося про загибель дітей у РФ

У російському селі Красна Сопка Назарівського району жінка, її чоловік та четверо їхніх дітей віком 6, 11, 12 та 13 років повечеряли пельменями та куркою, які купили в місцевому магазині. Після цього вся сім'я опинилася в лікарні. Діти померли, а батьки прийшли до тями. ЗМІ писали, що мати дітей на момент отруєння була вагітна.

Розпочато провадження за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 238 російського Кримінального кодексу (виробництво, зберігання або збут товарів і продукції, що не відповідають вимогам безпеки життя чи здоров'я споживачів, що призвели з необережності до смерті двох чи більше осіб).

Довідка УНІАН. Пестициди - це отруйні речовини, які застосовують для боротьби зі збудниками хвороб рослин та для знищення шкідників.

Вас також можуть зацікавити новини: