Також Лукашенко розповів, що під час теперішньої війни є найважливішим / скриншот

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країні потрібно готуватися до війни. Про це білоруський диктатор сказав на зустрічі з "прем'єр-міністром", "держсекретарем Радбезу", "брестським губернатором" і "міністром оборони" на Обуз-Лесновському полігоні в районі міста Барановичі Брестської області.

"Стара формула - хочеш миру - готуйся до війни. Ще раз хочу підкреслити, хоча в принципі чого нам тут перед кимось виправдовуватися, що ми не збираємося воювати, ми не хочемо воювати - все це вже сказано, але це слухають і роблять свою справу. Наші противники, наші суперники, ті, хто готується проти нас, будемо прямо говорити - воювати. Тому нам треба готуватися до війни і дай Боже, щоб цієї війни не було", - сказав Лукашенко.

За його словами, якою б "гострою" не була ситуація навколо Білорусі, країна поки не бачить "тенденції до розв'язання проти нас війни".

"Але, бачачи, як розгортаються події на фронті в сусідній державі, і вивчаючи війни, що трапилися останніми роками у світі, ми реформували чотири рази свою армію, а це, напевно, вже вп'яте підходимо до модернізації власних збройних сил. Ми багато побачили новинок", - зазначив диктатор.

Лукашенко додав, що спілкувався з військовим, який наголосив, що теперішня війна без безпілотників неможлива, проте, як вважає президент Білорусі, без солдата, без надійної зброї у цього солдата, "ми не зможемо захищатися в Білорусі".

"Так, безпілотники це серйозна новинка. Так, вона, напевно, війну, якщо раптом вона трапиться, назад не поверне, напевно, але значно вплине на перебіг військових дій", - наголосив лідер Білорусі. 

Олександр Лукашенко - останні новини

Як писав УНІАН, білоруський диктатор зустрівся з головою так званої "Донецької народної республіки" Денисом Пушиліним. Лукашенко наголосив, що Білорусь і "ДНР" співпрацюють давно.

Водночас у МЗС України відреагували на таку зустріч. У відомстві засудили "черговий прояв зневаги Республіки Білорусь до суверенітету та територіальної цілісності України".

Також Лукашенко раніше заявляв, що Білорусь не воюватиме до того часу, поки ворог не прийде на її територію. Крім того, він додав, що його медіа нібито нічого не вигадують і не брешуть, тоді як "інші країни цього не можуть".

Вас також можуть зацікавити новини: