Байден не реагував достатньо рішуче на дії Путіна / Reuters

Дворазовий лауреат Пулітцерівської премії Боб Вудворд у своїй новій книзі "Війна" заявив, що Байден міг вплинути на рішення Путіна почати повномасштабне вторгнення в Україну через виведення американських військових з Афганістану. Цю думку підтримали полковник армії США у відставці Джонатан Світ і військово-політичний оглядач Марк Тот у своїй спільній статті на сторінках видання The Hill.

Світ і Тот зазначили, що з 24 лютого 2022 року було запущено цілий ланцюг важливих подій для всього світу. Після того, як РФ розв'язала війну з Україною, 7 жовтня 2023 року бойовики палестинського терористичного руху ХАМАС напали на Ізраїль і захопили в заручники понад 250 осіб.

Іран і Північна Корея активно постачають зброю та боєприпаси російській армії, тоді як партнери України продовжують обмежувати Київ в атаках по об'єктах на території РФ. За словами аналітиків, це може призвести до ще більшої ескалації з боку Кремля.

Відео дня

Також Іран продовжує нарощувати свій бойовий потенціал. Байден неодноразово заявляв, що голова держави Алі Хаменеї не отримає ядерну зброю під його керівництвом. Проте Іран уже перебуває на порозі прориву в цій галузі.

Світ і Тот вважають, що Байдену та Білому дому необхідно змінити курс, щоб наблизити перемогу України. Вони сказали, що дозвіл використовувати американські ATACMS, британські Storm Shadows і французькі Scalps для знищення російських військових цілей може стати чудовим рішенням.

Аналітики згадали й те, що Північна Корея дедалі активніше бере участь у вторгненні Путіна в Україну:

"Є непідтверджені повідомлення про те, що Кім Чен Ин відправляє 3000 солдатів для участі в бойових діях на Донбасі".

Крім цього Світ і Тот стурбовані тим, що китайська армія продовжує проводити навчання з блокади Тайваню. Вони підкреслили, що Байден не реагує на це досить рішуче:

"Якщо не зупинити вторгнення в Тайвань і Східну Європу, вони можуть виявитися останніми кісточками доміно в цій дедалі динамічнішій глобальній війні, яку Путін і Сі Цзіньпін ведуть проти Вашингтона, Брюсселя та їхніх західних союзників".

План перемоги Зеленського

Президент України Володимир Зеленський 16 жовтня представив у Верховній Раді План перемоги. У документі містяться 5 пунктів і три таємні додатки.

План перемоги Зеленського містить зміни в геополітиці, обороні України, стримуванні РФ і відновленні економіки. Також президент пропонує зосередиться на посиленні безпеки нашої країни для якнайшвидшого досягнення миру.

Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що Євросоюз не зможе виконати деякі пункти Плану перемоги України. Він зазначив, що цей документ може викликати сумніви у членів Європейського Союзу.

Аналітик BILD Юліан Рьопке заявив, що в Плані перемоги Зеленського немає жодного пункту, який міг би наблизити перемогу України.

Вас також можуть зацікавити новини: