Новий генсек НАТО назвав Україну своїм головним пріоритетом

Новий генеральний секретар НАТО Марк Рютте заявив, що Україна буде головним питанням у списку його пріоритетів на посаді. Як повідомляє "Європравда", про це новий очільник альянсу сказав перед церемонією прийняття повноважень у штаб-квартирі НАТО в Брюсселі.

Зокрема, Рютте сказав журналістам, що збереже пріоритети свого попередника Єнса Столтенберга:

"Україна. Ми маємо зробити так, щоб Україна вистояла як суверенна, незалежна, демократична нація".

Новий генсек підкреслив, що Україні "на вершині списку" його пріоритетів. Також серед головних - стримування та оборона Альянсу. Рютте зауважив, що НАТО повинне витрачати більше на оборону та зміцнювати колективну оборону.

"Одна річ точно не зміниться. Це ключова місія НАТО: що ми захищаємо наших людей, наші держави і, звичайно, наші цінності", – сказав Рютте.

Рютте на топ-посаді в НАТО - що відомо

Як повідомляв УНІАН, новому генсеку НАТО Марку Рютте знадобляться всі навички створення коаліцій, які він відточив, будучи прем'єр-міністром Нідерландів, щоб утримати альянс цілим на тлі війни в Україні, побоювань щодо дій Кремля і політичної невизначеності в США.

У вівторок, 1 жовтня, колишній прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте обійме посаду голови НАТО офіційно. Йому доручили підтримувати очолити військовий альянс у критичний момент війни в Україні та на тлі наближення ключових президентських виборів у США, пише Reuters.

Вас також можуть зацікавити новини: