Джонсон підтримав народ Грузії / Колаж УНІАН / фото УНІАН, wikimedia.org

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон не визнав результати парламентських виборів у Грузії.

У неділю, 27 жовтня, політик написав у мікроблозі X, що підтримує грузинів у їхній боротьбі за власну свободу. Також Джонсон назвав уряд країни маріонетками російського правителя Путіна:

"Картина, що складається в Грузії, зрозуміла - вчорашні вибори були вкрадені маріонетковим урядом Путіна в Тбілісі. Я підтримую народ Грузії, який відстоює свою свободу, свої права і своє майбутнє".

Вибори у Грузії

Нагадаємо, що 26 жовтня в країні проходили парламентські вибори. Центральна виборча комісія оголосила про перемогу правлячої проросійської партії "Грузинська мрія". 

Відео дня

Президентка країни Саломе Зурабішвілі заявляла, що перемогу здобула "Європейська Грузія". Згодом вона відмовилася визнавати офіційні результати, повідомивши про тотальну фальсифікацію та конфіскацію голосів.

Вже у понеділок, 28 жовтня, на площі Руставелі у Тбілісі має відбутися мітинг. Президентка закликала людей повідомити всьому світу, що жителі країни не визнають ці вибори. Тим часом прем’єр-міністр країни Іраклій Кобахідзе заявив, що уряд країни затвердять попри заяви опозиції.

Вас також можуть зацікавити новини: