З пасажирами Boeing 737 стався неприємний інцидент / Ілюстрація REUTERS

Літак Boeing 737-900 авіакомпанії Delta Airlines був змушений повернутися назад невдовзі після зльоту, оскільки з носів та вух пасажирів пішла кров через проблеми з тиском в салоні. Про це пише The Independent. 

Як повідомляється, Boeing 737 вилетів з аеропорту Солт-Лейк-Сіті і направився до Портлендського міжнародного аеропорту. 

Невдовзі після зльоту пасажири почали відчувати дискомфорт. Одна з пасажирок сказала, що у неї було відчуття, ніби хтось ‎вдарив її ножем у вухо. "‎Я схопила себе за вухо, відтягнула руку назад, і на ній була кров"‎, – говорить пасажирка на ім’я Джакі Персер.

Відео дня

У Федеральному авіаційному управлінні США (FAA) повідомили, що проблема дала про себе знати, коли літак досяг висоти більше 10 тис футів (3 тис м). Зараз інцидент розслідується. 

Сама Delta Airlines вже вибачилась перед пасажирами. "Льотний екіпаж дотримувався процедур, щоб повернутися до Солт-Лейк-Сіті, де наші команди на землі підтримали наших клієнтів із їхніми негайними потребами", – йдеться у заяві авіакомпанії. 

Про серйозні травми, які могли виникнути в результаті інциденту, не повідомлялося. 

Аварії та катастрофи Boeing 737 MAX 

Зі свого боку зазначимо, що модель Boeing 737-900 належить до лінійки Next Generation. У той же час, найбільш проблемною є модель Boeing 737 MAX (а конкретно, MAX 8). 

Нагадаємо, в жовтні 2018 року Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Lion Air розбився невдовзі після вильоту з аеропорту Джакарти (Індонезія). 181 пасажир та 8 членів екіпажу загинули. 

А вже у березні 2019-го літак Boeing 737 MAX 8 авіакомпанії Ethiopian Airlines розбився невдовзі після вильоту з аеропорту Аддис-Абеби (Ефіопія). Тоді загинули 149 пасажирів та 8 членів екіпажу. 

Ці катастрофи, а також деякі інші інциденти призвели до багаторічної кризи американської авіакомпанії. Так, ще у 2020-му повідомлялось, що Boeing вперше за кілька десятиліть зазнала збитків. 

Вас також можуть зацікавити новини: