Кім Чен Ин має щонайменше 6 вагомих причин відправити війська в Європу / фото REUTERS

Використання північнокорейських військових може суттєво підсилити Росію, яка зазнає тяжких втрат в Україні. Однак не менше від цієї угоди, вочевидь, отримує і Північна Корея. Британська The Telegraph назвала шість ймовірних причин, чому Пхеньян вирішив втрутитися в європейську війну. 

Початково Кім Чен Ин поставляв Володимиру Путіну боєприпаси. Однак відправка тисяч військових це поворотний момент, який знаменує кардинальні зміни в балансі сил. Альянс між Росією та Північною Кореєю вплине на глобальну безпеку, пише видання. Однак, яким буде цей вплив, залежить від допомоги, яку Москва надасть Пхеньяну у відповідь.

Загалом The Telegraph називає шість можливих причин, які спонукали Кіма відправити своїх солдатів на війну в Європі:

Відео дня
  1. Фінансовий мотив. Кім відчайдушно потребує іноземної валюти, щоб утримати свій режим на плаву. Північна Корея вже давно відправляє цивільних працівників до Росії заробляти гроші. Тепер в хід пішли "заробітчани" у військовій формі.
  2. Міжнародне визнання. Кім жадає статусу лідера впливової держави, а не містечкового "божевільного деспота". Це розгортання військ у Європі виводить його на світову арену.
  3. Реальний бойовий досвід. Армія Північної Кореї величезна, налічує 1,2 мільйона військовослужбовців. Але вона взагалі не має бойового досвіду сучасної війни. Участь в боях в Україні може дати корейцям безпосередній досвід роботи з безпілотниками, радіоелектронною боротьбою, ракетами та бронетехнікою на сучасному полі бою. Цей досвід може бути використаний у протистоянні із Південною Кореєю.
  4. Допомога у модернізації армії. Армія КНДР застаріла не тільки морально, але й технічно. В оплату за "гарматне м’ясо" для фронту Північна Корея може попросити Росію про допомогу в технічній модернізації її сухопутних сил.
  5. Отримання стратегічних технологій. Багато аналітиків вважають, що Кім проситиме у Путіна не безпілотники і сучасні гармати, а технології космічних супутників і атомних підводних човнів. А можливо, і це найгірше, – технології міжконтинентальних балістичних ракет, які можуть дотягнутися до будь-якої точки в США.
  6. Реальні гарантії безпеки. Ймовірно, Пхеньяну потрібен військовий союз з Росією як такий – адже він працює в обидва боки. Сьогодні КНДР допомагає Кремлю в Україні. Тепер Кім буде упевнений, що в разі загрози для його режиму завтра вже Москва прийде йому на допомогу так само. Наприклад, у разі війни з Південною Кореєю.

Північна Корея вступає у війну: останні новини

Як писав УНІАН, президент Зеленський м’яко дорікнув Заходу через очікуване прибуття північнокорейських військ на фронт в Україну. За його словами, це наслідок недостатньої рішучості західної підтримки України.

За даними The New York Times, до 28 жовтня Росія планує накопичити у Курській області 5000 елітних солдатів КНДР. Поки що корейські солдати не вступали в бій, але чекати цього вже недовго.

Вас також можуть зацікавити новини: