Лукашенко виступив з новими дивними заявами / Скриншот

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що країна готова допомогти в післявоєнному відновленні України.

Як пише Белта,. Лукашенко знову почав розповідати, що Київ контролюється Сполученими Штатами Америки, а українська влада їде до Вашингтона, а не в Мінськ і Москву, "щоб домовитися". Він запевняє, що американці не допомагатимуть українцям:

"Ніхто їх відновлювати не буде. Влада зміниться - скажуть: "Володя, ти хто такий? Тому керівництву України треба взяти голову в руки і зрозуміти, що їм насамперед треба буде відновлювати країну. За допомогою близьких їм людей, насамперед білорусів".

Також Лукашенко заявив, що Польща нібито хоче "прихопити західну Білорусь і західну Україну", щоб "там панувати". "Для нас це неприйнятно. Якщо тільки поляки влізуть в Україну і спробують захід відтяпати, ми будемо українців підтримувати. Тому що ми розуміємо, що наступними будемо ми", - додав він.

Роль Білорусі у війні

Нагадаємо, на початку повномасштабної війни Білорусь стала плацдармом для російської загарбницької армії. Саме з її території окупанти заходили на територію України.

Також Путін та Лукашенко оголошували про розміщення тактичної ядерної зброї на території Білорусі. Крім того, там проходять навчання солдати армії РФ.

Вас також можуть зацікавити новини: