Квадробери - модна субкультура у молоді / фото УНІАН

Російська влада хоче заборонити молодіжну субкультуру "квадроберів". Відповідний законопроєкт уже готують у Держдумі, пише "Астра".

"Розробляю законопроєкт про заборону пропаганди деструктивної ідеології, зокрема і квадроберства. Карати треба тих, хто робить цей рух популярним, привабливим", - сказала депутатка Яна Лантратова.

На її думку, захоплені субкультурою квадроберів діти насправді нібито стають жертвами якоїсь пропаганди. Лантратова переконана, що квадробінг не настільки нешкідливий, наскільки здається. Однак у чому конкретно полягає небезпека, депутатка не повідомила. Як саме планується реалізувати заборону, поки теж не зрозуміло.

Відео дня

Інший депутат Держдуми, Сергій Колунов, раніше заявив про необхідність ввести відповідальність для батьків дітей-квадроберів - аж до кримінальної відповідальності та позбавлення батьківських прав.

"Ми тільки впоралися з нав'язаним Заходом ЛГБТ, але з'явилася нова зараза", - каже Колунов.

Хто такі квадробери

Квадробери - молодіжна субкультура родом з Японії, представники якої з певною часткою серйозності асоціюють себе з тваринами. Для квадроберів типово проявляти це, пересуваючись навкарачки або одягаючись у відповідні костюми, найчастіше - звірячі маски та накладні хвости.

Субкультура популярна серед дітей і підлітків, але нею також часто захоплюються дорослі молоді люди.

За словами психолога Віталія Сторчеусова, захоплення квадробінгом зазвичай не становить небезпеки для психічного здоров'я дитини або підлітка, якщо загалом вона живе в здоровій атмосфері. У нормальних умовах квадробінг - це просто весела рольова гра, хоч і дещо своєрідна.

Вас також можуть зацікавити новини: