Нікол Пашинян / newsarmenia.am

Прем'єр-міністр Вірменії Нікол Пашинян заявив, що країна досягла критичної епідемічної ситуації, оскільки система охорони здоров'я з нею не справляється. За його словами. він і його співвітчизники «опинилися в пеклі».

Читайте такожНа Дніпропетровщині перерахували статистику по COVID-19: кількість одужавших зросла майже вдвічі

"200 людей з коронавірусом чекають черги на госпіталізацію. Ми не встигаємо госпіталізувати всіх. Є випадок, коли чоловік помер через те, що медична допомога запізнилася. Правда, рідні теж пізно повідомили. Це перший подібний випадок. У двох випадках смерть сталася тому що у відділенні реанімації не було місця", - цитує заяву Пашиняна «АМІ Новини-Вірменія».

Відео дня

За його словами, в ході засідання комендатури майже було ухвалено рішення про повний локдаун. Але в результаті обговорень стало ясно, що це рішення не призведе до бажаних результатів. І справа не лише в економічних наслідках. Проблема в належному дотриманні карантину. Люди продовжать порушувати правила на своїй території, а відразу після скасування локдауну відновляться ті ж показники в 500-600 хворих коронавірусом. Якщо ж населення готове дотримуватися правил, то воно може зробити це і зараз.

Режим НС з метою припинення поширення коронавірусу був оголошений у Вірменії з 16-го березня 2020 року на місяць. 13-го квітня уряд продовжив режим НС на місяць - до 14 травня включно, а потім - ще на місяць - до 17:00 13-го червня. При цьому введені з 24-го березня обмеження на вільне пересування і деякі види економічної діяльності були зняті з 4-го травня, а з 18-го травня відновлено роботу громадського транспорту, спортзалів, дитсадків та об'єктів громадського харчування.

Станом на ранок суботи, 6 червня, у Вірменії зафіксовані 12364 підтверджених випадки коронавірусу. Від COVID-19 померли 190 пацієнтів, що вилікувались 3720 осіб.

Нагадаємо, станом на ніч неділі, 7 червня, загальна кількість пацієнтів, які вилікувалися від інфекції, викликаної новим коронавірусом SARS-CoV-2, у світі складає 3 071 403 людини. Всього у світі з початку епідемії зафіксовано 6 855 858 інфікованих.