Відомо, що у 2018 році цього співробітника було звільнено з компанії / фото Вікіпедія

Колишній морський оператор, який працював у компанії, що будувала підводний човен "Титан", який вибухнув минулого року, внаслідок чого загинуло п'ять людей, вважав таку трагедію "неминучою" через нехтування стандартами безпеки. Відомо, що трагедія сталася під час подорожі до місця загибель "Титаніка" на дні північної Атлантики, пише The Guardian

Колишній операційний директор компанії OceanGate, яка є розробником глибоководного апарату, Девід Локрідж заявив під час слухань у Береговій охороні США, що попереджав компанію про проблеми з безпекою підводного човна, які він мав, однак їх було повністю проігноровано. 

Його заява з'явилася після того, як Берегова охорона вперше опублікувала відеозапис решток "Титану". На відео можна було побачити зламаний хвостовий конус на дні океану, а навколо нього видно фрагменти судна. 

Відео дня

Локрідж зауважив, що "вся ідея" проєкту OceanGate полягала в тому, аби "заробити гроші". 

"Там було дуже мало місця для науки", - запевнив він. 

Також колишній операційний директор компанії поділився своїми сумнівами щодо того, як було побудовано "Титан" у 2017 році.

"[У мене] не було жодної впевненості, і я дуже голосно про це говорив, і говорю досі", - сказав він.

Вже у 2018 році Локріджа звільнили, а компанія подала на нього до суду, наголошуючи, що він розкрив конфіденційну інформацію регуляторам. Також OceanGate звинуватила Локріджа в тому, що він відмовився прислухатися до запевнень провідного інженера з цього питання. Локрідж і OceanGate врегулювали свій позов у листопаді 2018 року.

Що відомо про вибух підводного човна "Титан"

У The Guardian нагадали, що слухання Берегової охорони США з розслідування трагедії "Титану" відбуваються більше ніж за рік після того, як підводний апарат вибухнув глибоко під водою, внаслідок сильного тиску океану.

П'ятеро людей, разом з генеральним директором OceanGate Стоктоном Рашем загинули в червні 2023 року. Іншими жертвами стали британський дослідник Геміш Гардінг, британський бізнесмен Шахзада Давуд і його син Сулеман, а також французький дайвер Поль-Анрі Наржоле.

Дослідження "Титаніку" - останні новини

Як повідомляв УНІАН, з "Титаніка" дістали бронзову статую, яку не бачили десятиллітями. Дослідники побоювалися, що вона могла бути втрачена назважди. 

"Виявлення статуї Діани було хвилюючим моментом. Але ми засмучені втратою культових поручнів носа та іншими свідченнями розпаду... Титаніка", - зауважила Томасіна Рей, директор з колекцій RMS Titanic.

Також стало відомо, що американський мільярдер запустив новий проєкт підводного човна вартістю 20 мільйонів доларів, аби довести, що місце аварії Титаніка можна безпечно досліджувати.

"Я хочу показати людям у всьому світі, що, хоча океан надзвичайно потужний, він може бути чудовим, приємним і справді змінити життя, якщо ви діятимете правильно", - наголосив він. 

Вас також можуть зацікавити новини: