Іноземцям з країн, внесених до "червоного списку", в'їзд до Угорщини буде заборонений / фото ua.depositphotos.com

Угорщина сьогодні оголосила про запровадження з середи, 15 липня, нових обмежень на своїх кордонах, що викликані спалахами коронавірусу в кількох країнах.

Як заявив керівник адміністрації прем'єр-міністра Угорщини Гергей Гуляш, метою обмежень є недопущення носіїв вірусу в країну, повідомляє Deutsche Welle.

Згідно з новими правилами, на кордонах будуть перевіряти стан здоров'я громадян Угорщини, які повертаються з країн, внесених до "жовтого" і "червоного" списку (де зберігається високий рівень захворюваності на COVID-19). І навіть якщо вони не є інфікованими, їм доведеться відбути 14 днів у карантині. Самоізоляції можна уникнути, якщо громадянин може пред'явити два негативні тести на коронавірус, зроблені в останні п'ять днів.

Відео дня

Такі правила стосуються й іноземців, які прибувають до Угорщини з країн "жовтого списку". Іноземцям з країн, внесених до "червоного списку", в'їзд до Угорщини буде заборонений. Це стосується й українців, адже Україну, а також Албанію, Чорногорію та деякі інші країни угорська влада внесла саме до "червоного списку".

Читайте такожПарламент Угорщини скасував введені через пандемію розширені повноваження уряду Орбана

До "жовтого списку" належать, серед інших країн, Сербія, Португалія, Румунія, Швеція та Великобританія. А от Хорватія, яка є популярним серед угорців туристичним напрямком, перебуває в "зеленому списку".

Від обмежень звільнено транзитних мандрівників, працівників транспортної галузі та ділових людей, які їдуть у відрядження, хоча їхній стан здоров'я також будуть перевіряти.

Як зазначається, в травні Угорщина скасувала більшість карантинних обмежень та відкрила кордони з державами ЄС.

Станом на 12 липня в країні зафіксовано 4234 випадки COVID-19, від хвороби померли 595 осіб.

Як повідомляв УНІАН, Рада Європейського Союзу офіційно погодила відкриття зовнішніх кордонів з 1 липня для 19 країн, але Україна не входить у цей перелік.