Ібрагіма Акіла ліквідували разом з близько 10 іншими старшими командирами / фото Getty Images

Ізраїль 20 вересня під час авіаудару по Бейруту ліквідував одного з командирів "Хезболли" та інших високопосадовців ліванського руху. В країні пообіцяли продовжувати нову військову кампанію доти, доки не буде убезпечено територію довкола ліванського кордону. Про це повідомили ізраїльські військові та джерело в органах безпеки Лівану для Reuters

За їхньою інформацією, було вбито Ібрагіма Акіла разом з іншими високопоставленими членами елітного підрозділу "Хезболли" внаслідок авіаудару, що "різко загострило річний конфлікт між Ізраїлем та підтримуваним Іраном угрупованням". 

У своїй короткій заяві прем'єр-міністр Беньямін Нетаньягу зазначив, що цілі Ізраїлю зрозумілі, а його дії говорять самі за себе. 

Відео дня

"Послідовність дій на новій фазі триватиме доти, доки не буде досягнута наша мета: безпечне повернення мешканців півночі до своїх домівок", - наголосив своєю чергою міністр оборони Ізраїлю Йоав Галант.

Водночас ізраїльські військові назвали Акіла виконуючим обов'язки командира спецпідрозділу "Радван" та додали, що його вбили разом з близько 10 іншими старшими командирами, коли вони проводили нараду. Джерела в Лівані повідомили для Reuters зауважили, що Акіл входив до вищої військової ради "Хезболли". 

Ситуація на Близькому Сході - останні новини

Як писав УНІАН, ізраїльська армія завдала ударів по об’єктах "Хезболли" в Лівані, щоб "погіршити терористичні можливості та інфраструктуру" руху. Зокрема в різних точках країни пролунали вибухи. 

Своєю чергою 18 вересня 2024 року після дводенних вибухів замінованих пристроїв у Лівані, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив про початок "нової ери" у військових діях країни

"Я розумію, що ми перебуваємо на початку нової ери в цій війні, і нам потрібно адаптуватися. Це стосується всіх, особливо тих, хто перебуває в повітрі або контролює те, що перебуває в повітрі. Оскільки позиція тут сильніша, це не ХАМАС, це щось інше, і нам потрібно як слід підготуватися до цього питання, взяти це до уваги", - зауважив він. 

Вас також можуть зацікавити новини: