Ізраїль оголосив про відповідь на атаки Тегерана / Колаж УНІАН / Скриншоти

У ніч на 26 жовтня Ізраїль почав повітряну атаку на Іран. Армія оборони країни повідомила, що просто зараз завдає точних ударів по військових цілях:

"Режим в Ірані та його проксі в регіоні невпинно атакують Ізраїль із 7 жовтня - на семи фронтах, включно з прямими атаками з іранської території. Як і будь-яка інша суверенна країна у світі, Держава Ізраїль має право і обов'язок відповісти".

У Вашингтоні сказали журналістам, що Сполучені Штати Америки не беруть участі в цій атаці, пише CNN. Речник Ради національної безпеки Білого дому Шон Саветт порадив їм отримати більше інформації від самого Ізраїлю.

Відео дня

"Ми розуміємо, що Ізраїль здійснює цілеспрямовані удари по військових об'єктах в Ірані в рамках самооборони і у відповідь на іранську балістичну ракетну атаку на Ізраїль 1 жовтня", - додав він.

Атаки Ірану на Ізраїль

Нагадаємо, 1 жовтня іранська армія здійснила другий масований обстріл території Ізраїлю, випустивши по країні десятки ракет. Збивати їх допомогали Сполучені Штати Америки.

Раніше CNN повідомляв про можливий витік секретних даних американської розвідки щодо планів Ізраїлю. Мова йде про підготовку відповіді на іранські обстріли.

Вас також можуть зацікавити новини: