В операції брали участь військові ВПС і ВМС США / фото Вікіпедія

Американські бомбардувальники-невидимки B-2 завдали ударів по об'єктах зберігання зброї, що пов'язані з повстанцями-хуситами в Ємені, повідомляє Bloomberg.

За інформацією журналістів, такі атаки стали останньою спробою призупинити обстріли угруповання, яке підтримує Іран. Відомо, що внаслідок атак сталися перебої у комерційному судноплавстві в Червоному морі.  

Міністр оборони США Ллойд Остін зазначив, що ударів було завдано по п'яти укріплених підземних об'єктах. За його словами, використання бомбардувальників B-2 мало надіслати спеціальний сигнал.

Відео дня

"Це була унікальна демонстрація здатності Сполучених Штатів завдавати ударів по об'єктах, які наші супротивники намагаються тримати поза досяжністю, незалежно від того, наскільки глибоко вони заховані під землею, чи укріплені", - наголосив Остін.

Водночас центральне командування США повідомило, що бункери мали "ракети, компоненти зброї та інші боєприпаси, які використовуються для ураження військових і цивільних суден у всьому регіоні". 

У відомстві додали, що в операції брали участь військові ВПС і ВМС США, а також наразі немає жодної інформації про жертв серед цивільного населення. 

Ситуація на Близькому Сході - останні новини

Як писав УНІАН, 13 жовтня "Хезболла" атакувала дронами Ізраїль, внаслідок чого постраждало 60 людей. Зазначається, що два безпілотники були збиті поблизу Хайфи, а третій влучив у натовп біля міста Біньямін.

Водночас в Ізраїлі повідомили, що армії вдалося ліквідувати командувача штабом терористичної організації "Хезболла" Сухайла Хусейна Хусейні. Зазначається, що точковий удар було завдано, спираючись на інформацію розвідки в районі Бейрута.

Вас також можуть зацікавити новини: