Ізраїль завдав удару по Бейруту / фото REUTERS

Новий лідер терористичного угруповання "Хезболла" Хашим Сафі ад-Дін був ліквідований внаслідок ізраїльського авіаудару по Бейруту 4 жовтня.

Нагадаємо, він очолив "Хезболлу" кілька днів тому, після ліквідації Хасана Насралли, який керував цим угрупованням більше 30 років.

Поки що "Хезболла" офіційно не оголошувала про загибель свого нового керівника.

Відео дня

ЗМІ повідомили, що Сафі ад-Дін та інші високопоставлені чиновники угруповання під час удару проводили зустріч у бункері.

Ліквідація Хасана Насралли

В кінці вересня угруповання "Хезболла" обрало нового лідера замість вбитого Хасана Насралли. Ним став його двоюрідний брат Хашим Сафі ад-Дін. 

Сам Насралла був ліквідований 28 вересня внаслідок удару ізраїльських ВПС. Його ліквідували під час атаки на центральний штаб організації на півдні Бейрута.

Через деякий час того ж дня "Хезболла" офіційно підтвердила загибель Насралли. 

Насралла був не тільки військовим лідером організації, яка має більше балістичних ракет, ніж більшість країн світу, а й релігійним лідером серед прибічників угруповання. Починаючи з 1992 року, коли Насралла очолив "Хезболлу", він перетворив її на одну з найвпливовіших сил. Нині "Хезболла" процвітає на Близькому Сході, в Європі та Південній Америці. Таких результатів Насралла домігся за всебічної підтримки Ірану.

Вас також можуть зацікавити новини: