Farmak International придбав британську групу компаній A&S Pharma Holdings Ltd.

19 вересня 2024 року Farmak International*, міжнародний бренд Групи компаній Farmak**, придбав британську групу компаній A&S Pharma Holdings Ltd. Остання спеціалізується на дистрибуції генеричних лікарських засобів. Ця угода є продовженням реалізації корпоративної стратегії Farmak 2.0.: від локального до глобального успіху, і ставить за мету розширити присутність бізнесу на міжнародних ринках.

A&S Pharma Holdings Ltd. є власником британської групи компаній, які володіють ключовими ліцензіями, такими як WDA (Wholesale Distribution Authorisation), MIA (Manufacturer's Import Authorisation) і MS (Manufacturer's Authorisation for Specials).

На даний момент на ринку Великобританії вже доступні два продукти Групи компаній Farmak, які виробляються на заводі у Києві: лікарський препарат для МРТ та гормональний препарат для зупинки кровотечі. Крім того, низка інших лікарських засобів Farmak наразі проходить процедуру реєстрації.

Відео дня

Придбання A&S Pharma Holdings Ltd. з групою компаній дозволить розширити портфель лікарських засобів Farmak на британському ринку, отримати доступ до налагодженої дистрибуційної мережі, забезпечити швидший та ефективніший вихід на ринок нових продуктів групи.  

Довідково: 

*Farmak International – міжнародний бренд Групи компаній Farmak, що відповідає за розвиток бізнесу у регіоні ЄС та дальньому зарубіжжі.

**Група компаній Farmak – це глобальний фармацевтичний бізнес, що включає два виробництва в Україні, виробництво в Іспанії, а також 10 міжнародних представництв і маркетингово-дистриб’юторських компаній у таких країнах як Польща, Чехія, Словаччина, Великобританія, ОАЕ, В’єтнам, Швейцарія, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан. Продукція Групи експортується до 60 країн світу, включаючи 15 країн ЄС, і виробляється відповідно до високих європейських стандартів GMP (прим. Good Manufacturing Practice).