Українські авіатори продовжують навчання у країнах НАТО / Колаж УНІАН / Скриншот, Zelenskiy Official

Інформація про підготовку 200 пілотів на винищувачах F-16 у Великій Британії може не відповідати дійсності. Таку думку висловив військовий експерт Антон Міхненко в етері Radio NV:

"200 пілотів - це дійсно дуже великий показник. Можливо, йшлося загалом про екіпажі, технічний персонал, який обслуговує літаки F-16. І ця цифра в цьому контексті може бути логічною. Бо якщо казати про пілотів у 200 осіб - це непоганий результат, насправді".

Він також пояснив, чому Україні досі не передали більшу кількість західних винищувачів. За його словами, спочатку мають бути готові екіпажі та обслуговуючий персонал, який також проходить тривале навчання.

Відео дня

"Готовність літаків бути застосованими в таких умовах - третя складова. Готовність наших партнерів передати озброєння і передача фактична цього озброєння, створення необхідної інфраструктури в Україні - це наступні складові", - додав Міхненко.

F-16 для України

Раніше у Мінітерстві оборони Великої Британії повідомили про закінчення підготовки 200 пілотів на західних винищувачах F-16. 

За словами військового експерта Валерія Романенка, скоріше за все йдеться лише про первинну підготовку, а не про повну. Оскільки Велика Британія наразі не має власних літаків F-16. Він також додав, що до числа 200 входять не лише пілоти, а й технічний персонал, який обслуговуватиме літак.

Вас також можуть зацікавити новини: