За словами Литвина, КНДР завжди готова воювати зі своїм головним ворогом - Південною Кореєю / фото ua.depositphotos.com

Відносини між Південною Кореєю та КНДР до такої міри напруженні, що військовий конфлікт може виникнути у будь-який момент. Про це розповів перший посол України в КНДР Ігор Литвин.

Він зазначив, що лідер Північної Кореї Кім Чен Ин обирає спосіб побудови відносин з державами-сусідами схожий з тим, яким керується президент  РФ Володимир Путін, пише 24 Канал.

За його словами, КНДР завжди готова воювати зі своїм головним ворогом - Південною Кореєю і Пхеньян використовує всі засоби залякування. Це методика, спосіб керування країною, за словами посла, в Північній Кореї.

Відео дня

"Пхеньян будує відносини з країнами-сусідами так, щоб вони були залякані і постійно боялися, що з ними моментально почнуть воювати скажені люди, готові на знищення самих себе", - пояснив Литвин.

Посол нагадав, що Кім Чен Ин здобув освіту в Швейцарії, де долучився до вишуканого життя. Тому йому доставляють найновіші автомобілі з Німеччини, свіжі устриці з інших країн тощо. На його переконання, очільник КНДР є прихильником люксового життя, а це означає, що це можна використати проти нього. Литвин додав:

"Насамперед шляхом скорочення можливостей для нього почувати себе "королем всесвіту" - запроваджувати персональні санкції проти нього, щоб позбавити розкішного життя, як паразита на тілі свого народу".

Напруженість між КНДР і Південною Кореєю

Північна Корея підірвала частини доріг, що з’єднують її з Південною Кореєю, Як повідомив Об’єднаний комітет начальників штабів Сеула, ці дії демонструють намір північнокорейського лідера Кім Чен Ина остаточно розірвати зв’язки з Південною Кореєю. Варто зазначяити, що це стало очевидним після відмови від багаторічної політики мирного об’єднання, проголошеної на початку цього року.

Цей крок відбувся всього через день після рідкісної зустрічі Кімаз високопосадовцями служби безпеки. На ній він звинуватив Південну Корею у запуску безпілотників над Пхеньяном, що він назвав "серйозною провокацією".

Вас також можуть зацікавити новини: