'Підтримка є, але чи її достатньо?': глава МЗС Фінляндії обурилась, що Захід втомився від України

Міністр закордонних справ Фінляндії Еліна Валтонен заявила, що підтримка України з боку західних країн поступово слабшає, і вони все частіше шукають шляхи для вирішення конфлікту. Вона наголосила на необхідності збільшити зусилля в підтримці Києва, підкресливши, що війна з Росією далека від завершення, пише Financial Times.

За словами Валтонен, західна втома від війни реальна і дедалі більше відчувається, особливо на тлі подій на Близькому Сході, які відвертають увагу та ресурси. Це стало очевидним під час Генеральної Асамблеї ООН, де основний фокус був спрямований на події в регіоні. Міністр підкреслила, що перемога Росії в Україні серйозно підірве всю систему стримування в Європі та поставити під сумнів європейські зусилля щодо підтримки стабільності.

Багато країн сподіваються на вирішення конфлікту, особливо з огляду на нові виклики, такі як конфлікт на Близькому Сході, але, за її словами, не можна здаватися перед російською агресією, яка вже триває.

Відео дня

"Підтримка України є, але чи достатньо її? Ось у чому питання", - заявила вона.

Вона також закликала до посилення санкцій проти Росії, зокрема звернувши увагу на проблему зростання "тіньового флоту" Москви - нафтових танкерів, які обходять міжнародні обмеження.

Західні лідери про війну в Україні - інші новини

Як повідомляв УНІАН, у липні президент Румунії Клаус Йоганніс заявив, що союзники по НАТО надали Україні лише половину обіцяної допомоги, і зокрема, цієї допомоги недостатньо.

8 жовтня Рютте заявив, що Україна стоїть на порозі найсуворішої зими від початку повномасштабного вторгнення Росії, оскільки Москва продовжує атакувати критично важливу енергетичну інфраструктуру країни. 

Вас також можуть зацікавити новини: