Шольц забув пояснити своїм громадянам, чому потрібно допомагати Україні / фото president.gov.ua

Німецький канцлер Олаф Шольц визнав, що погано пояснив громадянам своєї країни важливість підтримки України.

В інтерв'ю Schweriner Volkszeitung політик зазначив, що німці все частіше ставлять таке запитання. "Мене запитали, чому я не поставив Україні зброї більше і швидше. Але питання про те, чи правильно це, майже не ставили. І я забув пояснити, чому важливо підтримувати Україну, підтримуючи рівновагу, тобто не робити всього того, чого деякі голосно вимагають", - сказав канцлер.

За його словами, в деяких частинах країни дедалі частіше виникає питання про те, чи виправданий поточний рівень підтримки України. Шольц припустив, що це пов'язано з тим, що в Німеччині на громадському рівні давно не порушувалася тема доцільності допомоги Україні. Він висловив думку, що цієї теми не вистачало як у ЗМІ, так і на телебаченні чи радіо. На його думку, якби дискусія велася активніше, це допомогло б переконати більше німців у важливості підтримки України.

Відео дня

Допомога Німеччини Україні

11 жовтня Шольц оголосив, що Німеччина виділить мільярдні пакети допомоги на підтримку оборонних зусиль України. "До кінця року ми, за підтримки Бельгії, Данії та Норвегії, доставимо в Україну ще один пакет на суму 1,4 млрд євро", - сказав тоді німецький канцлер.

До цього пакета увійдуть засоби протиповітряної оборони Iris-T, Skynex, зенітні установки Gepard, самохідні артилерійські установки, броньовані автомобілі, бойові дрони, радари і боєприпаси.

Вас також можуть зацікавити новини: