Дональд Трамп дав чітко зрозуміти, що кине Україну на поталу РФ / фото REUTERS

Колишній президент США Дональд Трамп розпочав досі не бачену кампанію з критикою на адресу президента України Володимира Зеленського. Цим він дав найпотужніший сигнал за увесь час, що не допомагатиме Україні відбитися від російської навали, пише Politico.

Виступаючи на передвиборчому заході в Північній Кароліні, Трамп прямо сказав, що Україні слід було "трохи поступитися" територіями, щоб заспокоїти Москву та уникнути кривавого конфлікту. При цьому він дорікнув і безпосередньо Володимиру Зеленському.

"Ми продовжуємо давати мільярди доларів людині, яка відмовляється укладати угоду, Зеленському", — сказав Трамп у довгій тираді.

Відео дня

Як зазначає Politico, Трамп часто стверджував, що Росія не вторглася б в Україну, якби він був президентом, і неодноразово обіцяв вести переговори про припинення конфлікту, якщо він повернеться до Білого дому. 

Тепер же Трамп погрожує, що в разі своєї перемоги на виборах скоротить допомогу Києву. Також він запевнив, що не надішле американських військ "вмирати" в Україну.

Трамп розкритикував Зеленського за небажання прийняти ультиматум Путіна

Як писав УНІАН, Дональд Трамп розпочав досі не бачену публічну кампанію відвертої критики президента України Володимира Зеленського. Йому піддакують найвідданіші республіканці. Зокрема Трамп розкритикував Зеленського за його відмову за будь-яких умов "укладати угоду" з Росією і розповів про нібито цілковите руйнування України, яке вже відбулося через це.

Експерт із міжнародної політики Олександр Краєв розповів УНІАН, що за різкими висловлюваннями Дональда Трампа та інших республіканців стоїть його невпевненість у власній перемозі. Минулий досвід показує, що Трамп починає критикувати Україну, коли має проблеми з рейтингом.

Вас також можуть зацікавити новини: