Фінляндія назвала локацію штабу Північного командування НАТО / Колаж УНІАН, скріншоти

Фінляндія запропонувала розмістити новий підрозділ сухопутного командування НАТО в південно-східному місті Міккелі. Про це заявив міністр оборони країни Антті Хяккянен, повідомляє Bloomberg.

Зазначається, що підрозділ, який називається багатокорпусним сухопутним командуванням, плануватиме, готуватиме та керуватиме діяльністю сухопутних сил НАТО в Північній Європі під командуванням Об’єднаних сил у Норфолку:

"Укомплектований союзниками та силами оборони Фінляндії, підрозділ відповідатиме за навчання НАТО та іншу діяльність у мирний час у своїй зоні за нормальних умов"

Водночас у разі "кризи" підрозділ керуватиме операціями сухопутних сил НАТО у своїй зоні.

Як відомо, Фінляндія приєдналася до Організації Північноатлантичного договору в квітні 2023 року і охороняє половину кордону НАТО від головного супротивника, Росії. При цьому командування армії Фінляндії вже базується в Міккелі.

Протистояння НАТО і Росії - останні новини

Атака на країни НАТО буде для Росії пострілом собі у скроню. Про це сказав військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив"Олександр Коваленко.

За його словами, більшість країн НАТО вже навіть чекають такої провокації Кремля, щоб мати підставу застосувати проти агресорки "усю військову машину НАТО".

Вас також можуть зацікавити новини: