Українським воїнам підказали новий формат застосування безпілотників "Дракон" / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і новий український безпілотник "Дракон" можна спробувати використовувати у новому форматі - як інструмент для контрбатарейної боротьби.

Звичний формат використання "Драконів" - швидке знищення піхоти супротивника, до певного моменту теж міг виглядати експериментом з ненадійними результатами, йдеться у матеріалі Defense Express.

"Можна… спробувати застосувати ці вогнеметні БПЛА як інструмент контрбатарейної боротьби… сам по собі факт горіння запальної суміші на броні самохідної артустановки (2С1 "Гвоздика", - Ред.) може зробити екіпаж взагалі небоєздатним, навіть без формального пошкодження самої машини", - поділилися журналісти.

Відео дня

У статті зазначається, що такий висновок можна зробити з експерименту, описаного профільним ресурсом btvt-2019. Суть експерименту полягала у тому, що "Гвоздику" залили напалмом і з'ясували, які будуть наслідки.

"…якщо фільтровентиляційні пристрої були ввімкнуті, то, наприклад, за умови палання вогневої суміші протягом 3 хвилин 20 секунд температура повітря на робочих місцях у бойовому відділенні збільшувалась із 14 до 24 градусів, на робочому місці механіка-водія - з 16 до 38 градусів", - йдеться у матеріалі.

Крім того, у бойовому відділенні з’являвся дим, який провокував сльозотечу й кашель. Журналісти додали, що членам екіпажу потрібно за таких умов вмикати фільтровентиляційні пристрої.

"…якщо фільтровентиляційні пристрої вмикались безпосередньо під час горіння суміші, то виходили з ладу буквально за 1 хвилину роботи в таких умовах"

Цікаві новини Україні про дрон "Дракон" - що вже повідомлялося

На початку вересня у Збройних силах України вперше показали, як безпілотник "Дракон" розсипає над позиціями російських загарбників запальні "подарунки". Дрон "засіває" територію, на якій є вороги, сумішшю гранул оксиду заліза та алюмінію, які палають.

Льотчик-інструктор, полковник ЗСУ в запасі - військовий експерт Роман Світан, сказав, що такі безпілотники ворогам дуже складно збивати. Аналітик додав, що дрон допомагає нашим військовим проводити зачистку території від окупантів.

Вас також можуть зацікавити новини: