Журналісти назвали найгірший сценарій для РФ наслідків ліквідації великого складу боєприпасів / колаж УНІАН зі скріншотів

Триває війна в Україні, і українські безпілотники атакували місто Торопець (Тверська область) та поцілили у великий ворожий склад боєприпасів, у якому, можливо, була рідкісна й потужна зброя. Для російської сторони є два сценарії наслідків удару по арсеналу.

Найоптимістичніший сценарій для РФ полягає у тому, що в Торопці було лише кілька балістичних ракет і все, що було втрачено, в кінцевому підсумку може бути замінено, можливо, першою партією ракетної зброї, що надійшла з Ірану, пише Forbes.

"Найгірший сценарій для Росії полягає в тому, що вона щойно втратила значну частину своїх найкращих боєприпасів для атак углиб України", - наголошується у матеріалі.

Відео дня

Журналісти зазначили, що завдяки знищенню російського складу з боєприпасами, можливо, вдалося запобігти деяким атакам з боку РФ і врятувати життя десяткам українців.

Раніше стало відомо, що Північна Корея та Іран постачають росіянам балістичні ракети.

Цікаві новини України про війну - що вже повідомлялося

18 вересня УНІАН дізнався, що безпілотники Головного управління розвідки Міноборони, Служби безпеки України та Сил спеціальних операцій у Торопці ліквідували великий склад головного ракетно-артилерійського управління Міністерства оборони Росії. Журналісти дізналися, що для завдання удару з повітря використали понад 100 ударних дронів.

Російські чиновники стверджували, що в місті не було "прильотів". У Торопці лунали потужні вибухи, було оголошено евакуацію, вибуховою хвилею пошкоджено багато будинків, у мережі повідомляли про 17 постраждалих.

Керівник Центру протидії дезінформації при Раді нацбезпеки і оборони України Андрій Коваленко говорив, що на арсеналі в Торопці вороги, зокрема, зберігали вироблені балістичні ракети до "Іскандерів" і починали створювати там запас північнокорейської балістики - KN-23.

Вас також можуть зацікавити новини: