Мусієнко заявив, що танків на зберіганні в РФ залишилося лише на 2025 рік / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, кадр з відео

Танків, які залишилися в Росії на зберіганні, окупантам вистачить лише на 2025 рік. Таку заяву зробив військовий експерт Олександр Мусієнко.  

"У них зберігаються Т-55. Т-62 вони практично втратили. У нас навіть є багато затрофеєних цих танків. Я вам скажу, що старі танки втрачають таке значення. Вони дуже вразливі стають. І це стосується України так само. Вихід який? Це танки, які будуть новітніші, сучасніші, на яких будуть встановлюватися, в тому числі, системи радіоелектронної боротьби, які будуть мобільні, швидкі і виконуватимуть завдання на полі бою. За ними майбутнє", – розповів він в етері телеканалу "Київ24".

Але поки це майбутнє настає, і ворог, і наша країна виходять з тих можливостей, які є. За словами експерта, Україна буде отримувати танки Leopard і не тільки від наших партнерів.

Відео дня

Своєю чергою, Росія буде виробляти начебто сучасні Т-90, які не дуже-то й сучасні. Через санкції ці танки йдуть уже без систем нічного бачення, наголошує Мусієнко. 

"І там немає всіх технологій, які були у танків "Прорив" раніше. Тому, власне кажучи, це дещо більш обмежена копія Т-90. Але, безумовно, вона становить загрозу. І кількість у 149 (кількість танків Т-90М, які, за даними Буданова, планують виготовити росіяни на 2024 рік, – ред.) – невелика на рік, я погоджуюся. Але це теж виклик. Що стосується баз зберігання, у Росії залишилося на 2025 рік і все. На 2026-й не буде вже що розконсервовувати. Танків не буде", – констатував Олександр Мусієнко. 

Виробництво зброї в РФ

Російський диктатор Володимир Путін похвалився, що Росія цього року збільшить випуск дронів у 10 разів. Таким чином, у 2024 році до Збройних сил РФ можуть поставити близько 1,4 млн безпілотників. Очільник Кремля також заявив, що Росія розширює лінійку безпілотних систем та створює безекіпажні катери.

За даними видання Forbes, зараз Росія виготовляє за місяць від 42 до 56 балістичних та 90–115 крилатих далекобійних ракет. Щодо "Шахедів", то темпи виробницва цих дронів становлять понад 500 одиниць на місяць, що обходиться РФ у приблизно $100 млн.

Вас також можуть зацікавити новини: