Або у росіян проблеми з ракетами, або проблеми незабаром матиме Україна - з енергетикою, кажуть фахівці / фото Вікіпедія

Росія припинила обстрілювати Україну ракетами. Це вказує на підготовку до нового масштабного обстрілу української енергетики, або на дефіцит ракет, пише німецьке видання ZDF.

"Більше тижня Росія атакувала Україну лише безпілотниками-камікадзе та зрідка деякими зенітними ракетами С-300, що працювали в режимі земля-земля. При цьому не було випущено жодної крилатої чи балістичної ракети", – зауважують аналітики Крістіан Меллінг та Андраш Рач.

Перше можливе пояснення, яке вони пропонують: в Росії скорочується виробництво нових крилатих і балістичних ракет, що призводить до вичерпання існуючих запасів. Інша можлива причина: Росія накопичує ракети, готуючись завдати великого концентрованого удару по Україні, ймовірно, націленого на енергетичну інфраструктуру. 

Відео дня

"З початком опалювального сезону такий удар стає все більш зручним з російської точки зору", – наголошують аналітики.

Росія готується до нового масованого обстрілу енергетики

Як писав УНІАН, останній масований обстріл української енергетики Росія здійснила майже два місяці тому – 26 серпня. Тоді росіяни за один день використали 127 ракет різних типів і 109 ударних дронів. 

Військовий оглядач Денис Попович вважає, що зараз Росія якраз готується до нового такого обістрілу. З цією метою агресор зокрема запускає ударні БПЛА – щоб розвідати розташування української системи ППО.

Вас також можуть зацікавити новини: