Криволап переконаний, що приліт двох МіГ-31К до Білорусії - показовий виступ / колаж УНІАН, фото ua.depositphotos.com, скриншот

Авіаційний експерт Костянтин Криволап стверджує, що у Росії після ураження нашими дронами авіабази "Саваслейка" залишилося три літаки МіГ-31К, які можуть пускати аеробалістичні ракети "Кинджал".

Він звернув увагу на те, що після авіабази не було жодної атаки, в якій було б випущено понад три "Кинджали" і злітали більше, ніж три МіГ-31К.

"А те що, вони полетіли в Мачулищі (аеродром неподалік Мінська в Білорусі), то не думаю, що ці літаки можуть там базуватися. Там і білорусам це не треба, от прийняти та відправити - будь ласка, а виконувати якісь дії, то вони не дуже б хотіли. Хоч Лукашенко і брязкає тим, що в нього є якась ядерна зброя, але до керування нею він стосунку не має", - розповів аналітик в етері Еспресо.

Відео дня

Він переконаний, що приліт двох МіГ-31К до Білорусії - показовий виступ, аби продемонструвати, що є і такі можливості на білоруській території. Однак, на його думку, росіяни не будуть ризикувати цими літаками.

Криволап вважає дуже важливим питанням те, чи можемо ми перехоплювати над Києвом ракети, які пускає МіГ-31К. Він пояснив:

"Фактично ми перекриваємо ті ракурси та ті азимути, з яких ці літаки можуть бити. Однак пуски можуть бути ближче до Білорусі, локаційно там, де "Три сестри" (монумент на межі кордонів Білорусі, Росії та України), тобто спробувати увійти в оцю дірочку".

Експерт не виключає, що росіяни можуть пускати ракети за Білоруссю, з Росії, але вони пролітатимуть через білоруську територію.

"Треба буде це розуміти, і тут питання - відносин Білорусі та Росії, а також до наших партнерів, тому що ракети будуть швидше наближатися до того ж самого Старокостянтинова. Негарна ситуація", - додав Криволап.

Російські МіГ-31К у Білорусі - думка експерта

Передислокацію до Білорусі окремих російських МіГів, які є носіями "Кинжалів", можна пояснити тим, що країна-агресорка намагається зараз у такий спосіб тиснути на світову спільноту. Такою думкою поділився авіаційний експерт, заступник гендиректора компанії із виробництва засобів радіоелектронної боротьби Анатолій Храпчинський.

"Росія підіймає ставки з урахуванням того, що ми виносимо на території РФ їхні стратегічні запаси зброї для ведення війни. Тобто після Торопця був вихід і заява Путіна щодо зміни ядерної доктрини. Але ми далі виносимо основні склади", - пояснив він.

Вас також можуть зацікавити новини: