Також для зменшення виробництва дронів в РФ потрібно використовувати дипломатію, вважає експерт / скриншот

Росія хоче, аби в Україні постійно лунали повітряні тривоги, тому в країні збільшують виробництво дронів. Таку думку висловив заступник генерального директора компанії, яка займається РЕБ, авіаексперт Анатолій Храпчинський в ефірі телеканалу "Еспресо"

"Думаю, (у заяві Путіна - ред.) йдеться про ударні БпЛА типу "Шахед", "Гербера", тобто ці ударні БПЛА, якими Росія атакує Україну на великій відстані, створюючи певну проблематику. Насправді Росія хоче, щоб в Україні постійно лунали повітряні тривоги. Ми бачимо це по ударних БпЛА, які потім довгий час ще протягом дня можуть кружляти, переміщатися, наприклад, між областями. Тому, я думаю, ставка зроблена на це", - пояснив експерт.

За його словами, наразі ключовим завданням є вирішення питання щодо зменшення потенціалу РФ у цьому плані. Це можна зробити, використовуючи ударні засоби по тих підприємствах, де вони виготовляються. Зокрема Храпчинський має на увазі Московську та Ленінградську область. 

Відео дня

"Тому тут є два шляхи: перше - безпосереднє знищення виробництва, а друге - робота дипломатії. Адже ми розуміємо, що більшість комплектуючих, які буде отримувати РФ, це будуть китайські комплектуючі. Але ж знов-таки, після таких заяв, думаю, треба звертатися до наших західних партнерів щодо можливості використання західного озброєння вглиб території Російської Федерації. Адже по території РФ ми вже використовуємо західне озброєння. Також це розширення номенклатури. В принципі, є розмова щодо наявних ATACMS, Storm Shadow. Також не треба забувати, що є можливість використовувати ракети JASSM, які лягають під крило F-16", - підкреслив авіаексперт. 

Виробництво дронів в РФ - що відомо

Як писав УНІАН, російський диктатор Володимир Путін заявив, що РФ планує збільшити випуск безпілотників різних типів в цьому році. Тому у 2024 році до Збройних сил РФ можуть поставити близько 1,4 млн безпілотників. 

Водночас експерти припустили, як довго російські "Шахеди" можуть літати над Україною, відволікаючи протиповітряну оборону. За словами аналітиків, крейсерська швидкість Shahed-136 становить 180 км/год, а дальність польоту - 1500 км, тому цей безпілотник може перебувати в польоті майже 8,5 годин.

Вас також можуть зацікавити новини: