Літаків Су-57 у росіян дуже мало / скріншот

Росіяни похизувались відео польоту винищувача Су-57 з ракетами класу "‎повітря-поверхня"‎ Х-59, однак це точно не привід для гордості. Про це пише військово-технічний портал Defense Express

Як можна бачити, ракети знаходяться на зовнішніх пілонах літака, а отже, втрачається головний козир винищувача п’ятого покоління – малопомітність. Таким чином, Су-57 стає більш вразливим для українських винищувачів та ЗРК. 

Для збереження малопомітності росіяни розробили нову версію ракети Х-59 – Х-69, головною особливістю якої є можливість використання із внутрішніх відсіків літака. Один Су-57 нібито може нести одразу чотири такі ракети.

Тож про що говорить нове відео? В першу чергу, треба зазначити, що росіяни побудували мізерну кількість Су-57 – лише близько 15 одиниць. Але навіть для них потужностей виробництва Х-69, вочевидь, не вистачає, через що доводиться брати стару Х-59. 

Зазначимо, що раніше у цьому році ГУР оцінювало темпи виробництва ракет Х-69 на рівні 1-3 одиниці на місяць.

Винищувач Су-57 – останні новини

Росіяни продовжують серійно виробляти Су-57, навіть попри труднощі, пов’язані із санкціями. У вересні стало відомо про передачу російській армії нової партії цих бойових літаків. Тоді ж повідомлялось про передачу нових Су-35С четвертого покоління.  

Нагадаємо також, що в червні стало відомо про пошкодження одного з винищувачів Су-57 в результаті удару по російській території.

Вас також можуть зацікавити новини: