Прибутки реінвестуються у поточне виробництво і освоєння нових напрямів / фото УНІАН

Прибуток компанії "Українська бронетехніка" за минулий рік склав 700 млн грн. Про це в інтервʼю УНІАН розповів генеральний директор найбільшого в Україні приватного виробника зброї "Українська бронетехніка" Владислав Бельбас. 

"Тобто, маржа зменшилася і склала десь 2%. Це, звичайно, мало і на всі потреби не вистачає", - сказав він. При цьому очільник підприємства відмітив, що всі кошти, які є в компанії, реінвестуються у поточне виробництво і освоєння нових напрямів.

На питання, чи обмежує держава право на прибуток українських виробників оборонно-промислового комплексу (ОПК), він пригадав скандал з Держаудитслужбою, яка проводила аудит видатків Міноборони і "трактувала по-своєму нормативні акти, які регулюють прибуток постачальників під час закупівель". 

Відео дня

"Вони вважали, що прибутки виробника - це збитки держави. Але це питання вже розглядала Верховна Рада і після змін законодавства це питання знялося", - сказав Бельбас. 

За його словами, Держаудитслужба мала претензії до всіх постачальників. Було відкрито близько 40 кримінальних проваджень. В тому числі були претензії до компанії "Українська бронетехніка". 

"Але зараз ці провадження не мають руху, бо питання з правом на прибуток вирішене на рівні Верховної Ради та Кабміну. Додам, що такої ситуації у військовий час взагалі не має бути. Бо це відволікає ресурси виробників, та й люди потім побоюються співпрацювати з державою. Такі ситуації не сприяють розвитку ОПК", - додав фахівець. 

Інші новини про ОПК

3 вересня тодішній міністр стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін заявив, що можливості в України для розробок зброї є, проте коштів - немає. Однак це не заважає створювати щось нове, наприклад, дрон-ракету "Паляниця".

Голова "Української бронетехніки" Владислав Бельбас в ексклюзивному інтерв'ю "УНІАН" розповів, що в Україні досі не існує програми доступних кредитів "5-7-9" для оборонно-промислового комплексу, як це працює для підтримки малого та середнього бізнесу.

Вас також можуть зацікавити новини: