У ЗСУ проблеми з дронами через російські РЕБи / фото 3-тя окрема штурмова бригада

Росіяни понад 40 років розвивали свої системи радіоелектронної боротьби і мають їх зараз на надзвичайно високому рівні, заявив командир екіпажу БПЛА "Кара небесна" 4 бригади оперативного призначення "Рубіж" Андрій Отченаш в ефірі телемарафону.

"На жаль ця тенденція продовжується. Ворог розвиває системи радіоелектронної боротьби і країна, яка понад 40 років розвивала ці системи і розуміла, власне, цінність цих систем, вона не може одразу стати десь позаду. Потрібно дивитися правді в очі - системи радіоелектронної боротьби в Росії на надзвичайно високому рівні", - наголошує військовий.

За його словами, на тій ділянці фронту, де оборону тримає бригада "Рубіж", були випадки, коли через велику кількість РЕБів окопного типу і великих машин було подекуди неможливо нормально працювати своїми "пташками".

Відео дня

"Вони тушили абсолютно-абсолютно все і нам доводилося знаходити нові методи, швидко змінювати частоти, швидко вчитися керувати коптерами без супутників або в принципі з дуже поганим зв'язком, тобто на свої страх і ризик. Задачі ми, звісно, виконували і бійці бригади Рубіж працювали на 100%, але тим не менш це дуже відчувається, що системи РЕБ росіян, на жаль, на дуже високому рівні", - підсумував Отченаш.

РЕБ на війні

У червні росіяни заявили, що змогли створити роботизовану мобільну платформу, яка несе на собі систему радіоелектронної боротьби (РЕБ) і може, наприклад, слідувати за піхотною групою в атаці і прикривати її від дронів-камікадзе.

Крім того, росіяни заявили про створення ефективної системи радіоелектронної боротьби (РЕБ), яку солдати можуть носити на спині, як рюкзак. 

У липні офіцер секції планування бригади "Рубіж", майор Національної гвардії України Дмитро Кожубенко зазначає, що у російських окупантів є дуже велика перевага як у засобах радіоелектронної боротьби, так і в засобах безпілотної авіації.

Генерал-майор запасу Збройних Сил України Сергій Кривонос пояснив, чому в Україні є проблеми із системами радіоелектронної боротьби. За його словами, це пов'язано з диверсійною діяльністю Росії всередині української армії впродовж перших 20 років незалежності.

Вас також можуть зацікавити новини: