"БпЛА-матка" є ретранслятором радіосигналу і відеокартинки / скриншот

Експерт із радіотехнологій "Флеш" Сергій Бескрестнов заявив, що російські окупанти почали оснащувати FPV-дронами свої розвідувальні безпілотники.

Він каже, що ця концепція для України була відома вже давно та "нами теж розроблялася".

"Будемо умовно це називати "БпЛА-матка", який летить і на собі під крилами несе 2 FPV-дрони. "БпЛА-матка" може автономно виглядати цілі у нашому тилу та за командою оператора спускатися вниз, спускати FPV та атакувати цілі, повертаючись потім назад. При цьому цей "БпЛА-матка" є ретранслятором радіосигналу і відеокартинки", - розповів він етері телеканалу КИЇВ24.

Відео дня

За його словами, поки ЗСУ фіксували лише два випадки використання відповідних БпЛА. На його думку, для нас це тривожний знак. Він вважає, що нині для нас найголовніше не пропустити момент початку масштабного застосування такої технології на фронті.

"Вона дійсно дешева. Вона може замінити "Ланцет" у зоні ураження 40-50 км. Поки що ми фіксуємо це на відстані 30-40 км. Сьогодні в мене ще було підтвердження від нашого військового, що помітили на російському розвідувальному БпЛА "Supercam" FPV, підвішений знизу", - додав аналітик.

Війна в Україні - як РФ модифікує дрони

Росіяни придумали новий захист від українських БпЛА під час повітряних боїв - чіпляють на свої дрони цвяхи.

"Ми виявляли коптер, робили - на свій коптер ставили цвяхи - і приземлялися на противника. Після чого лопатями він вдарявся у цвяхи, лопаті ламалися і він падав вниз", - цитують російські пропагандистські ЗМІ одного з інструкторів фронтової школи розвідувальних і ударних безпілотників.

Вас також можуть зацікавити новини: