Армія РФ отримала нову партію роботизованих платформ "Курʼєр" / скріншот

Низка російських пропагандистських ресурсів повідомили, що армія РФ отримала нову партію наземних роботизованих платформ "Курʼєр". Такі роботи  вже були помічені на полі бою в Україні, пише Defense Express.

Як розповідається у матеріалі, постачання роботів "Курʼєр" до армії РФ просували так звані "воєнкори". Проте досі достеменно невідомо, чи вороже військо отримувало їх в якості держзамовлення, чи це був волонтерський проєкт. 

"Щодо експлуатації на полі бою, то рашисти тут, звичайно, говорять про чергову "аналоговнєт" розробку, яку "оцінили на Заході", і зокрема відзначають її експлуатацію на Авдіївському напрямку, і що на полі бою використовуються цілі "групи штурмових безпілотних апаратів", – кажуть автори.

Відео дня

Зазначається, що ці комплекси помічали у першому зафіксованому боєзіткненні повітряних та наземних безпілотних платформ. Тоді "бойових роботів" РФ, оснащених АГС-17, розгромили дронами воїни 47-ї окремої механізованої бригади ЗСУ "Маґура".

Примітно, що окрім гранатометів АГС-17, запас яких становить 150 гранат, роботи "Курʼєр" можуть оснащуватися й іншим озброєнням. Як пишуть автори йдеться про 12,7-мм НСВТ з боєкомплектом на 250 патронів, 7,62-мм ПКТ на 900 патронів, вогнеметом, РПГ, протитанковим ракетним комплексом. До того ж, вони можуть використовуватися в якості заміновувача чи бути оснащеними комплексом РЕБ, 

"Щодо інших ТТХ (тактико-технічні характеристики, – ред.), то маса дрона становить до 250 кг, швидкість – до 35 км/год, час роботи заявлений із розкидом від 12 аж до 72 годин, дальність управління – від 3 до 10 км", – додає Defense Express. 

Зброя РФ: інші новини

5 жовтня українські військові уразили на Донеччині повітряну ціль російських окупантів. Не виключено, що було збито новий безпілотник РФ С-70 "Охотнік". Військовий експерт Іван Киричевський каже, що це доволі важкий БПЛА. До того ж, його бойове навантаження становить 2 тонни. 

Тим часом росіяни встановлюють триповерхову броню на найкращі танки Путіна – Т-90. Проте, як пишуть у ЗМІ, їх це не рятує. 

Вас також можуть зацікавити новини: