Україна отримає хороші новини щодо ППО на липневому саміті НАТО  / фото Getty Images

Україна отримає "хороші новини" у своєму прагненні отримати більше систем протиповітряної оборони на саміті НАТО, який відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні. Про це пише Reuters із посиланням на високопоставленого представника Державного департаменту США.

"Ми сподіваємося, що зможемо потрапити на саміт і зробити деякі нові оголошення щодо протиповітряної оборони Ви чули, що українці прагнуть отримати додаткові "Патріоти" або подібні системи. І я думаю, що у нас будуть додаткові хороші новини для них на цьому фронті", – сказав чиновник на умовах анонімності.

Співрозмовник агентства не надав жодних інших подробиць.

Відео дня

Зазначається, що лідери НАТО збираються на саміт Організації Північноатлантичного договору у Вашингтоні з 9 по 11 липня, щоб частково відсвяткувати 75-ту річницю військового альянсу.

Допомога Україні: це варто знати

США незабаром оголосять про новий пакет військової допомоги Україні на загальну суму в понад 2,3 млрд доларів, повідомив міністр оборони США Ллойд Остін на зустрічі з українським міністром оборони Рустемом Умєровим у Вашингтоні.

Зазначається, що овий пакет включатиме протитанкову зброю, перехоплювачі та боєприпаси для систем Patriot та інших систем протиповітряної оборони.

Раніше стало відомо, що Нідерланди отримали експортну ліцензію, необхідну для поставок Україні винищувачів F-16.

Вас також можуть зацікавити новини: